Roja Ting


Welkom op mijn nieuwe homepage, er is nog veel werk aan, maar iedere keer als ik tijd vind pas ik het een beetje aan zodat U toch de online galerie kan bezoeken om mijn werken te kunnen zien die ik de afgelopen jaren gemaakt heb.

Sinds December 2014 hangen er 2 kunstwerken van mij in de lobby van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties is Den Haag en één in de werkkamer van Minister Plasterk.

Ook internationale kunstverzamelaars weten mijn kunst te waarderen en zo zijn er ondertussen werken opgenomen in de privé collectie’s van familie van der Molen, Maurice de Hond en een 20 tal werken opgenomen in de kunstcollectie van de familie Huibregtsen (genoteerd in de quote 100 kunstverzamelaars van Nederland)

Over Roja Ting

Roja Ting is geboren op 26 mei 1978 in Thailand, Nahkonsrithammart.

In 1999 studeerde zij cum-laude af aan de Universiteit Ramkhamhaeng in Bangkok in Business Administration en Marketing. Daarna is Roja in dienst geweest bij enkele grote hotelketens in Thailand in de functie Management en boekhoudig.

Sinds 2011 leeft Roja samen met haar Nederlandse partner en zoontje van 5 in België. Als iemand emigreert naar een ander land zijn er tal van moeilijkheden te overbruggen, zoals de taal en het missen van vrienden en familie.

Roja is echter niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft zich gelijk ingeschreven voor een cursus Nederlandse taal en vulde de resterende tijd met tekenen en schilderen. Al snel bleek dat Roja over een beeldige fantasie, inlevingsvermogen en tekenkunst beschikte. Herinneringen aan haar vader, die op jonge leeftijd was gestorven, kwamen meer en meer naar boven tijdens het maken van haar tekeningen. Als kind heeft ze haar vader vaak bezig gezien met een stuk hout en een mes die dan een mooie uit hout gesneden pop voor haar maakte. De gedachte aan haar vader heeft haar gestimuleerd om haar tekeningen te vertalen in 3 dimensionale kunstwerken.

Roja Ting’s werken worden op nationale- en internatonale veilingen verkocht en staat inmiddels genoteerd op www.artprice.com, The world leader in Art Maket information.

Roja’s werken bevinden zich in nationale- en internationale privé collecties.


Uw vermelding

Bent u eigenaar van dit bedrijf en wilt u zaken wijzigen? Of heeft u een bedrijf en denkt u in aanmerking te komen voor een vermelding op GuldenGids? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. op dit moment kunt u het beste mailen naar beheer[at]guldengids.nl.