Stichting Mendina


De naam MENDINA is samengesteld uit drie zeer cruciale woorden, n.l. mens, dier en natuur. De doelstellingen van Stichting MENDINA Foundation kunnen middels deze drie begrippen perfect samengevat worden:

Mens

De mens staat symbool voor het zieke kind en zijn naasten. Ondanks alles wat deze kinderen meemaken hebben deze jonge terminale patiëntjes toch nog een wens, iets wat ze nog graag willen doen of meemaken. Voor vele ouders is deze ene vraag vaak niet te realiseren. De verzorging, de medicatie en eventuele diëten, kosten reeds handenvol geld. Financieel is de bodem dan vaak al bereikt. Het is voor een ouder verschrikkelijk om een dergelijke wens niet te kunnen verwezenlijken. Mede daarom zet de stichting zich in om de laatste wensen van terminale (stervende) kinderen te verwezenlijken.

Dier

Het dier staat o.a. voor de huisdieren. Voor vele minder-bedeelden zijn dit de enige "maatjes" die ze hebben op deze wereld. Er ontstaat een hechte band tussen mens en dier. Maar wat als zo`n diertje dan ineens ziek wordt? De kosten van een dierenarts, medicijnen of voor een operatie zijn hoog. Voor velen zelfs te hoog. Het diertje moet afgemaakt worden, terwijl het in principe nog te genezen was! Daarom staat stichting MEDINA minderbedeelden bij voor dierenartskosten en de verzorging van de dieren.

Natuur

Stichting MEDINA is voorstander van het recycleren van materialen. Vele goederen worden gewoon weggegooid en vormen een zware belasting voor het milieu. Daarom zamelt de stichting kleding, speelgoeden en revalidatiematerialen in. Hiermee steekt Stichting MEDINA minderbedeelden in binnen -en buitenland een helpende hand toe en wordt tegelijkertijd het milieu bespaart.

Stichting MENDINA is geheel afhankelijk van sponsoring, giften en nalatenschappen. Wil je een handje helpen dan kan dat vanaf nu ook middels het doneren van Gulden. Zodoende kan ook jij samen met Stichting MEDINA bouwen aan een betere toekomst voor mens, dier en natuur!


Uw vermelding

Bent u eigenaar van dit bedrijf en wilt u zaken wijzigen? Of heeft u een bedrijf en denkt u in aanmerking te komen voor een vermelding op GuldenGids? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. op dit moment kunt u het beste mailen naar beheer[at]guldengids.nl.