Dalen Camping (Noorwegen)


In het dorpje Dalen in de provincie Telemark hebben wij, Indra Horsford en Theo Slijkhuis,deze mooie camping. Hier doen wij er alles aan om het onze gasten naar de zin te maken. Wij hebben zelf altijd gekampeerd en hebben daarmee een goede ervaringen opgedaan. Belangrijk voor ons is schoon sanitair, een opgeruimd campingterrein, gezelligheid en een goed contact met onze gasten. In het seizoen zijn er veel gezinnen met jonge kinderen wat een gezellige, levendige sfeer geeft.

Het campingterrein bestaat uit redelijk vlak grasland en is in totaal ca. 7 ha groot. Bij ons heeft u de keus te gaan staan waar u maar wilt: beschut, zonnig, langs de rivier of als u de kleintjes in de gaten wilt houden bij de speelplaats. U kiest zelf het leuke plekje uit!! Het is niet nodig om te reserveren voor een caravan, tent of camper. Er is altijd plaats. U kunt gewoon komen en weer gaan wanneer u maar wilt. Wij hebben 6 gezellige compleet ingerichte hutten in diverse afmetingen. Allen zijn voorzien van warm water en stroom. Voor een korter verblijf is er het “Beverhuis” met 16 kamers . In het Beverhuis zijn douches, wc’s, keuken en zitkamer. In het hoofdgebouw vindt u een goed uitgeruste receptie met informatie over de omgeving. Er is een supermarkt op ca. 100 mtr afstand van de camping.

De camping ligt op een eilandje omgeven door een brede rivier waarin het goed vissen is. Je moet niet gek staan te kijken als er ineens een bever opduikt vlak voor de tent!! Normaal gesproken zijn ze regelmatig te bekijken aan de ene zijde van het eiland, maar af en toe wagen ze zich toch overal rondom het eiland. Zeker in het voorjaar tot ca. half juni zijn er in het ochtendgloren nog wel eens hertjes te zien op de camping of zelfs een eland. Elanden kunt u elke avond met de schemering zelf gaan bekijken in de natuur, wij vertellen u waar en hoe laat en u gaat zelf op pad, gratis en voor niets! U ziet ze praktisch altijd!! De eeste elanden worden gezien in de maanden mei en juni. Vanaf juli wordt dit geleidelijk minder. Verder wordt er soms nog wel eens een veelvraat of een das gezien. Op de camping kunt u zelf een leuk plekje uitzoeken, waar u het leuk vind om het kamp op te slaan. Bij het water of langs de bosrand of zomaar ergens midden op een veld. Dit bepaald u helemaal zelf waar u het leuk vind. De sfeer is altijd erg gemoedelijk en familiair. Ook in het hoogseizoen als het gezellig druk is (niet vol!!) dan verbazen wij er ons steeds over dat het zo rustig en stil is. Kinderen voelen zich al erg snel “thuis” op de camping en rennen overal rond met hun kameraadjes. Gezellig! Het dorp dalen is op loopafstand. Na ca. 200 mtr. bent u al in het dorpscentrum.


Uw vermelding

Bent u eigenaar van dit bedrijf en wilt u zaken wijzigen? Of heeft u een bedrijf en denkt u in aanmerking te komen voor een vermelding op GuldenGids? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. op dit moment kunt u het beste mailen naar beheer[at]guldengids.nl.